Які довідки можна оформити в міському бюро технічної інвентаризації?

Виготовлення довідки, що її надає БТІ, чітко регламентується відповідною відомчою Інструкцією. В ній, зокрема, зазначені особливості кожної довідки бті. Ці документи видаються для здійснення правочинів з нерухомим майном: купівлі, продажу, залишення в спадок тощо.

Довідка бті — це інформація про зареєстровані права, що містяться в Держреєстрі. Інформація є відкритою та загальнодоступною. Вона може надаватись як юридичним, так і фізичним особам в електронній чи паперовій формі.Отримати витяг з Державного реєстру мають законне право власники майна, спадкоємці чи суб’єкти, що на законних підставах користуються нерухомістю.
Розглянемо найчастіше затребувані довідки з бті.

  • Про показники об’єкта (технічний стан)

Може знадобитится при реєстрації права власності. Документ, як і технічний паспорт, є частиною інвентарної справи. Та, на відміну від останнього, містить коротку технічну характеристику будівлі: кількість приміщень та їх площу, площу забудови. В довідці вказується також належність майна, його місцезнаходження.Про відсутність будівель на земельній ділянці Така довідка необхідна при відчуженні земельної ділянки. Для отримання інформативної характеристики необхідно подати копії:

  • паспорта власника та ідентифікаційного коду;
  • правовстановлюючого документа;
  • свідоцтва про держреєстрацію.

БТІ надає довідку, якщо земельна ділянка розташована в межах міста, в сільській місцевості цей документ видає сільрада.

  • Про відсоток готовності об’єкта незавершеного будівництва

Відсоток готовності визначається як співвідношення вартості недобудованої споруди до вартості готового об’єкта, закладеної в кошторисі. Якщо пайщик багатоповерхівки-довгобуду хоче продати свою частку, то необхідна довідка бті про вартість квартири, яка йому належить в цьому будинку згідно документів. Довідка бті про право власності на недобудований приватний будинок буде видана при наявності офіційної інформації про відсоток готовності будівлі.

  • Про перерахунок часток

Довідка необхідна при реєстрації права власності на нерухомість, яка перебуває у власності декількох осіб. Це може бути житловий чи дачний будинок, квартира. БТІ розраховує частки співвласників. В примітці вказується найменування і площа приміщеннь, що відчужена на користь кожного, а також розмір і вартість ідеальної частки. Перерахунок відбувається при фактичних змінах нерухомого об’єкта, що призвели до збільшення (чи зменшеня) загальної та корисної площ.

  • Про реєстрацію права власності

Довідка про реєстрацію права власності надається у вигляді виписки з Державного реєстру прав за заявою власника нерухомого майна у двох примірниках. На таких же підставах оформляється довідка про місце реєстрації нерухомості. Документи необхідні для здійснення правочинів з нерухомістю, для пред’явлення в суд при виникненні спорів щодо нерухомого майна.

ТОВ «Міське БТІ» має низку переваг з-поміж інших БТІ міста.

міське бюро технічної інвентаризації у ТернополіНайголовніша вигода для клієнтів полягає в тому, що всі вищеперераховані довідки в нас можна замовити онлайн. Для цього потрібно на головній сторінці сайту натиснути кнопку «ЗАМОВИТИ». В формі заявки відмітити той документ, якого Ви потребуєте.
Після отримання запиту, працівники ТОВ «МБТІ» проконсультують замовника щодо подальших кроків. В телефонному режимі вирішується питання щодо способу подачі документації: на електронну пошту БТІ чи передачу через нашого співробітника при виїзді його на об’єкт. Видачі всіх вищезгаданих довідок передує обстеження об’єкта нерухомого майна фахівцем. Замовник сам обирає дату й час огляду.
Наша організація працює впродовж двадцяти років. З нами співпрацюють та обслуговуються найкращі будівельні компанії міста та нотаріати. Ми завжди раді новій співпраці. В більшості випадків, замовник відвідує нас особисто лише один раз — коли забирає готовий документ.
Такий рівень сервісу в БТІ Тернопіль до нас не знав!

 

Замовити